Κοσσυφοπέδιο: Το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Hoti το συντομότερο δυνατό, ζήτησε ο Thaci

Κοσσυφοπέδιο: Το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Hoti το συντομότερο δυνατό, ζήτησε ο Thaci

Σε δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci αμέσως μετά τη παραλαβή της πλήρους απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, σημειώνοντας ότι η απόφαση απέδειξε ότι οι ανεξάρτητοι θεσμοί της χώρας λειτουργούν με επιτυχία.

«Σήμερα, έλαβα την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την εκτίμηση της συνταγματικότητας του διατάγματος μου μετά την πρόταση στον κ. Avdullah Hoti για πρωθυπουργό. Η απόφαση απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η δημοκρατία στο Κοσσυφοπέδιο είναι ώριμη και οι ανεξάρτητοι θεσμοί λειτουργούν με επιτυχία. [Η απόφαση] ανοίγει το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο σταθερότητας», είπε ο Thaci.

Επιπροσθέτως ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου είπε ότι ήταν πεπεισμένος ότι το διάταγμά του για το διορισμό του Avdullah Hoti για την πρωθυπουργία δεν παραβίαζε το Σύνταγμα. «Γνώριζα ότι κάθε βήμα που έκανα ήταν σύμφωνο με το Σύνταγμα» είπε ο Thaci.

«Περιμένω να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν, γιατί οι συνθήκες υπαγορεύουν μια λειτουργική και αποτελεσματική κυβέρνηση. Το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει την πολυτέλεια να έχει πολιτικό αδιέξοδο. Καλώ τα πολιτικά κόμματα και τον ορισθέντα πρωθυπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους », δήλωσε ο Thaci./ibna