Σλοβενία: Η Pipistrel έκλεισε συμβόλαιο προμήθειας αεροσκάφους με την US SOCom

Σλοβενία: Η Pipistrel έκλεισε συμβόλαιο προμήθειας αεροσκάφους με την US SOCom

Η Σλοβενική εταιρεία Pipistrel ευχαρίστησε τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (SOCom) και τον εργολάβο τους που επέλεξαν τις ειδικές πλατφόρμες «Pipistrel Surveyor» για αποστολές παρακολούθησης μεγάλης διάρκειας. Μετά από μια περίοδο μυστικών δραστηριοτήτων, η SOCom επιβεβαίωσε σε δελτίο τύπου στα αεροπορικά μέσα ενημέρωσης ότι τα ειδικά προετοιμασμένα αεροσκάφη της Pipistrel χρησιμοποιούνται με «αισθητήρες για τη συλλογή βίντεο πλήρους κίνησης και σήματα πληροφοριών» σε αποστολές που πραγματοποιούνται έως και 30 ώρες και μέχρι τα 30.000 πόδια.

«Οι πλατφόρμες επιτήρησής μας μπορούν να αναπτυχθούν ως OPV ή UAV και να είναι εξοπλισμένες με πλήθος αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένων EO/IR, αισθητήρων με βάση ραντάρ και σήματα πληροφοριών, με αντοχή που κυμαίνεται από 8 έως 30+ ώρες σε χαμηλό, μεσαίο και μεγάλο υψόμετρο. – όλα σε ένα κλάσμα του κόστους των συμβατικών λύσεων. Με μοναδικές δυνατότητες στο εσωτερικό της, η Pipistrel αναπτύσσει επίσης εξατομικευμένα συστήματα OPV/UAV με προηγμένες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων λύσεων για παράδοση μη επανδρωμένων φορτίων και οχήματα με δυνατότητα VTOL, για να προσφέρει πρωτοφανή αξία και δυνατότητες στους πελάτες μας», αναφέρει η εταιρεία Pipistrel στο δελτίο τύπου.

«Είναι ενδιαφέρον ότι ο αμερικανικός στρατός και η στρατιωτική αεροπορική βιομηχανία είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς αεροσκαφών στον κόσμο, αλλά στη συνέχεια έρχονται στη μικρή Σλοβενία ​​και στην ακόμα μικρότερη πόλη Ajdovščina για ένα τόσο ξεχωριστό αεροσκάφος, επειδή δεν μπορούν να το φτιάξουν τόσο καλά σε τέτοια μια τιμή από μόνη τους», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pipistrel, Ivo Boscarol, στα ΜΜΕ.

Ο Boscarol παραδέχεται ότι οι παραδόσεις αυτές αποτελούν μέρος μεγάλων συμφωνιών πολλών εκατομμυρίων, αλλά είπε ότι τα ποσά υπόκεινται σε εμπορικό απόρρητο. Ο ίδιος αναμένει ότι το ενδιαφέρον σε αυτό το τμήμα της παραγωγής της εταιρείας θα αυξηθεί τώρα που έχουν επιβεβαιωθεί οι παραδόσεις.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε λάβει συγκεκριμένες διερευνητικές επιστολές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία για παρόμοιο αεροσκάφος. Η συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό σημαίνει να εργαζόμαστε με τα υψηλότερα πρότυπα και αν σε δεχτούν, σημαίνει ότι το προϊόν είναι καλό και αναγνωρίζεται οπουδήποτε στον κόσμο, είτε είναι κάποιος φίλος ή εχθρός των ΗΠΑ»./ibna