Σερβία: 90 εκλογικά τμήματα στο Κοσσυφοπέδιο και 43 στο εξωτερικό θα ανοίξουν για τις εκλογές

Σερβία: 90 εκλογικά τμήματα στο Κοσσυφοπέδιο και 43 στο εξωτερικό θα ανοίξουν για τις εκλογές

Η Εκλογική Επιτροπή της Δημοκρατίας της Σερβίας εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής συμπληρωματική απόφαση για τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων που θα λειτουργήσουν για τις επικείμενες εκλογές της 21ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την συμπληρωματική απόφαση, καθορίστηκε ότι 90 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στο Κοσσυφοπέδιο και άλλα 43 στο εξωτερικό.

Στις εισαγωγικές παρατηρήσεις του, ο πρόεδρος της επιτροπής, Vladimir Dimitrijevic, επεσήμανε ότι τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια υπέβαλαν τις προτάσεις για τα εκλογικά κέντρα και ότι ο συνολικός αριθμός των προτεινόμενων εκλογικών κέντρων ήταν 8.253.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν 8.224 εκλογικά τμήματα σε δήμους και πόλεις στην επικράτεια της κεντρικής Σερβίας, εκ των οποίων 1.196 εκλογικά κέντρα στο Βελιγράδι, ενώ υπάρχουν 1.781 στην Αυτόνομη Επαρχία της Βοϊβοντίνα και 29 σε φυλακές.

Η Επιτροπή εξέδωσε την απόφαση για τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων για ψηφοφορία στις εκλογές των βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης με πλειοψηφία 22 υπέρ και τρεις αποχές./ibna