Ρουμανία: Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από την 1η Ιουνίου

Ρουμανία: Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από την 1η Ιουνίου

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ενέκρινε χθες, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την τροποποίηση του παραρτήματος 3 της απόφασης, σχετικά με την κατάσταση συναγερμού, προκειμένου να επιτρέψει, από την 1η Ιουνίου, τη χαλάρωση των περιορισμών σε αρκετούς τομείς της δραστηριότητας.

Μετά από συνάντηση με την κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Klaus Iohannis ανακοίνωσε το περιεχόμενο αυτών των μέτρων.

Μεταξύ των νέων ευελιξιών είναι η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών εκτός του τόπου κατοικίας. Οι διεθνείς οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών θα συνεχιστούν επίσης. Επιτρέπονται αθλητικές διοργανώσεις και αγώνες (χωρίς θεατές), καθώς και παραστάσεις, συναυλίες και άλλες υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή 500 ατόμων το ανώτατο, σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των καθισμάτων και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Η κατανάλωση φαγητού και ποτού στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, με ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών, θα είναι δυνατή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έως σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί 18. 791 κρούσματα,  12.829 άτομα έχουν αναρρώσει και 1.240 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, συνολικά. Στο έδαφος της Ρουμανίας βρίσκονται σε θεσμική καραντίνα 3.371 άτομα και 95.176 άτομα σε κατ’ οίκον απομόνωση και υπό ιατρική παρακολούθηση./ibna