Βόρεια Μακεδονία: Τηλεφωνική επικοινωνία Pendarovski-Πάπα

Βόρεια Μακεδονία: Τηλεφωνική επικοινωνία Pendarovski-Πάπα

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, στον οποία εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας του Covid-19 η επίσκεψή του στο Βατικανό επ’ ευκαιρία της 24ης Μαΐου, της ημέρας των ιεραποστόλων Κύριλλου και Μεθόδιου και η συνάντηση με την Αγιότητα του δεν πραγματοποιήθηκαν.

Στην τηλεφωνική συνομιλία, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις συνολικές διμερείς σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Αγίας Έδρας, οι οποίες είναι φιλικές και βασίζονται σε σημαντικούς ιστορικούς δεσμούς, κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες και παραδόσεις, δήλωσε το Γραφείο του Προέδρου.

Τονίζοντας την ιστορική σημασία της περσινής επίσκεψης του Πάπα, ο Πρόεδρος Pendarovksi επεσήμανε το ενδιαφέρον της Βόρειας Μακεδονίας να εμβαθύνει τους δεσμούς με το Βατικανό σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων, οι δύο συνομιλητές αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση που σχετίζεται με την πανδημία. Ο Πρόεδρος Pendarovski επαίνεσε τον ρόλο του Πάπα Φραγκίσκου στην ενθάρρυνση ανθρώπων και εθνών στην αλληλεγγύη ως βασικό στοιχείο στην κοινή καταπολέμηση της πανδημίας και των συνεπειών της, ανέφερε η δήλωση της Προεδρίας./ibna