Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Sisi

Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Sisi

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου Παναγιώτη Σεντώνα, οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί στις δύο χώρες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι η πανδημία έχει αποδείξει την ανάγκη για περαιτέρω στενή συνεργασία και συντονισμό μεταξύ των κρατών, για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών ενάντια στις κοινωνίες, τους θεσμούς και τις οικονομίες των χωρών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τη διευθέτηση πτήσης από την Αίγυπτο προς την Κύπρο για τον επαναπατρισμό πολιτών τις επόμενες μέρες.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν, επίσης, εκτενώς τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και άλλα θέματα που άπτονται της περιφερειακής ασφάλειας και συνεργασίας.

Στην ανάρτηση του ο Νίκος Αναστασιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό έγραψε για την επικοινωνία του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, «Εποικοδομητική συζήτηση σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο Sisi. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η ανάγκη να παραμe;ineiw σε επαφή είναι ακόμη πιο σημαντική. Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία μας είναι αλληλένδετα. Η Αίγυπτος είναι ένας από τους πιο στενούς μας φίλους και στρατηγικός εταίρος.»/ibna