Τουρκία: Συλλυπητήρια εξέφρασε ο Erdogan στην οικογένεια του George Floyd

Τουρκία: Συλλυπητήρια εξέφρασε ο Erdogan στην οικογένεια του George Floyd

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, στην οικογένεια του αφροαμερικανού George Floyd για το θάνατο του από αστυνομικούς στην Μινεάπολη των ΗΠΑ.

«Η ρατσιστική και φασιστική προσέγγιση που οδήγησε στο θάνατο του George Floyd στην πόλη της Μινεάπολης των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα βασανιστηρίων, όχι μόνο μας λυπεί βαθιά, αλλά έχει γίνει επίσης μια από τις πιο οδυνηρές εκδηλώσεις της άδικης τάξης που αντιμετωπίζουμε σε όλο τον κόσμο», έγραψε ο Erdogan στον λογαριασμό του.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι «Ως μέλος του ισλαμικού πολιτισμού, που μας διδάσκει να αγαπάμε την ανθρωπότητα λόγω του Δημιουργού, καταδικάζω αυτήν την απάνθρωπη νοοτροπία. Η Τουρκία βρίσκεται πάντα ενάντια σε όλες τις επιθέσεις που στοχεύουν την ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από το πού, με ποιο πρόσχημα ή με ποια μορφή διαπράττονται».

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία των δικαιωμάτων όλης της ανθρωπότητας χωρίς καμία διάκριση βάσει φυλής, χρώματος, θρησκείας, γλώσσας ή πίστης σύμφωνα με την αρχή του Προφήτη μας, «Το λευκό δεν έχει υπεροχή έναντι του μαύρου, ούτε το μαύρο έχει καμία υπεροχή πάνω από ένα λευκό» προσθέτει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Καταλήγοντας ο Recep Tayyip Erdogan έγραψε «πιστεύω ότι οι δράστες αυτής της απάνθρωπης πράξης θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει. Θα παρακολουθούμε το ζήτημα. Θυμάμαι με σεβασμό τον George Floyd και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους αγαπημένους του.»/ibna