Βόρεια Μακεδονία: Τηλεφωνική επικοινωνία Dimitrov Dacic

Βόρεια Μακεδονία: Τηλεφωνική επικοινωνία Dimitrov Dacic

Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας και Υπουργό Εξωτερικών Ivica Dacic.

Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν τις εμπειρίες του στο αγώνα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς και πληροφορίες για την επιδημιολογική κατάσταση σε Βόρεια Μακεδονία και Σερβία.

Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν επίσης τον σχεδιασμό για την περαιτέρω μείωση των περιοριστικών μέτρων διατηρώντας παράλληλα και τη δημόσια υγεία.

Ο Σέρβος Υπουργός Ivica Dacic ενημέρωσε τον ομόλογο του ότι δεν απαιτείται ειδική συμφωνία για την είσοδο αλλοδαπών πολιτών στη Δημοκρατία της Σερβίας και ότι η διέλευση των σερβικών συνόρων πραγματοποιείται τώρα σύμφωνα με το σύνηθες καθεστώς.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν για πιο εντατική διμερή συνεργασία και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο φιλικών χωρών. Υπό αυτή την έννοια, ο υπουργός Εξωτερικών Dimitrov αποδέχτηκε την πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Dacic να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σερβία την προσεχή περίοδο, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες./ibna