Βουλγαρία: Η Ιταλία θα αναγνωρίζει τα προσωπικά έγγραφα Βούλγαρων πολιτών που έχουν λήξει

Βουλγαρία: Η Ιταλία θα αναγνωρίζει τα προσωπικά έγγραφα Βούλγαρων πολιτών που έχουν λήξει

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ότι η χώρα θα αναγνωρίσει ως έγκυρα τα βουλγαρικά έγγραφα ταυτότητας, τα οποία λήγουν την περίοδο 13 Μαρτίου 2020 – 31 Οκτωβρίου 2020 και για περίοδο έξι μηνών από την ημερομηνία λήξης των εγγράφων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αναπληρωτού Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών Ekaterina Zaharieva, οι επικεφαλής όλων των βουλγαρικών εξωτερικών αποστολών ζήτησαν από τις χώρες στις οποίες είναι διαπιστευμένοι, κατ’ εξαίρεση να επιτρέψουν στους Βούλγαρους πολίτες να επιστρέψουν στη Βουλγαρία, ακόμη και αν έχουν λήξει τα έγγραφα ταυτότητάς τους. Η Βουλγαρία θα αποδεχθεί αμοιβαία τους πολίτες τους με προσωπικά έγγραφα που έχουν λήξει.

Μέχρι σήμερα, άλλες 28 χώρες έχουν επιβεβαιώσει ότι στις συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού θα αναγνωρίσουν και θα επιτρέψουν να εγκαταλείψουν την επικράτειά τους Βούλγαροι πολίτες με προσωπικά έγγραφα ταυτοποίησης που έχουν λήξει κατά την περίοδο 13 Μαρτίου – 31 Οκτωβρίου 2020.

Άλλες 14 χώρες αναγνωρίζουν με ειδικούς όρους ή με ειδικές προθεσμίες τα βουλγαρικά προσωπικά έγγραφα που έχουν λήξει. Ο πλήρης κατάλογός τους δημοσιεύεται στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών./ibna