Σερβία: Στο διεθνές συνέδριο με θέμα «ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό» θα συμμετάσχει ο Vucic

Σερβία: Στο διεθνές συνέδριο με θέμα «ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό» θα συμμετάσχει ο Vucic

Διεθνές συνέδριο με θέμα «ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Στρατηγικός διάλογος του Βελιγραδίου», στην οποία θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic.

Το συνέδριο, θα αφιερωθεί στην ανάλυση των γεωπολιτικών, οικονομικών και υγειονομικών πτυχών της πανδημίας του κορωνοϊού μέσω τριών θεματικών ομάδων, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, ενώ θα ξεκινήσει με εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της Σερβίας.

Στην πρώτη θεματική ομάδα, η πρωθυπουργός της Σερβίας, Ana Brnabić, και οι πρεσβευτές της Κίνας και της Ρωσίας, Chen Bo και Alexander Bocan Harchenko, θα μιλήσουν για τις γεωπολιτικές συνέπειες της πανδημίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Στη δεύτερη θεματική ομάδα με θέμα «Η οικονομία μετά την πανδημία», θα μιλήσει η Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Σερβίας Jorgovanka Tabaković, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Σερβίας Marko Čadež, και μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ξένων επενδυτών Dejan Turk.

Σχετικά με την τρίτη θεματική ενότητα «Συνάντηση με το δεύτερο κύμα» θα μιλήσουν εκπρόσωποι των επαγγελματιών υγείας, οι γιατροί Predrag Kon, Darija Kisic Tepavcevic, Srdja Jankovic, Branimir Nestorovic, ο επικεφαλής της κινεζικής ομάδας γιατρών Peng Jijiang και ο εκπρόσωπος του Βαλκανικού Κέντρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα Βαλκάνια Abebayeh Asef Mengistu.

Το έκτο συνέδριο του Ιδρύματος Στρατηγικός διάλογος του Βελιγραδίου BSD, όπως προσθέτουν οι διοργανωτές, είναι μια ευκαιρία για Σέρβους αξιωματούχους, εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος, ειδικούς σε θέματα οικονομίας και υγείας να εξετάσουν το φάσμα των προκλήσεων που θέτει η πανδημία του κορωνοϊού στην ανθρωπότητα και η Σερβία, καθώς και για να ρίξουν φως στο άγνωστο πρόβλημα της πανδημίας./ibna