Ρουμανία: Συνάντηση Προέδρου με τους ηγέτες του PNL

Ρουμανία: Συνάντηση Προέδρου με τους ηγέτες του PNL

Προηγούνται σε δημοσκόπηση οι Φιλελεύθεροι

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis είχε την Τρίτη, συνάντηση με τους ηγέτες του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL). Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει τα νέα μέτρα για τη χαλάρωση των περιορισμών από την 1η Ιουνίου, αλλά και σε ένα πλαίσιο εσωτερικών εντάσεων στο PNL.

Πηγές των Φιλελευθέρων δήλωσαν ότι ο Πρόεδρος ήταν ικανοποιημένος με την απόδοση της κυβέρνησης, κάτι που καθησύχασε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση. Ο Klaus Iohannis λέγεται ότι ενθάρρυνε τους ηγέτες του κόμματος να διατηρήσουν ένα πνεύμα ενότητας για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο βουλευτής Florin Roman δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Facebook, αναφέροντας ότι δεν υπήρξε συζήτηση για πιθανό ανασχηματισμό της κυβέρνησης: «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον τρόπο με τον οποίο οι Φιλελεύθεροι Υπουργοί έχουν αντιδράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο, συνεπώς κανείς δεν φεύγει, κανείς δεν έρχεται, και οι υπουργοί κάνουν το καθήκον τους, το ανθρωπίνως δυνατό!» Με την ευκαιρία αυτή, ο Florin Roman ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει «σε λίγες μέρες, ένα τεράστιο πρόγραμμα για την αναζωογόνηση της ρουμανικής οικονομίας, με βάση τις επενδύσεις και μια μαζική υποστήριξη στον ιδιωτικό τομέα».

Προηγείται το PNL σε νέα δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση που διεξήχθη από την INSCOP Research, από τις 15 έως τις 20 Μαΐου, δείχνει ότι, εάν διεξαχθούν κοινοβουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, το 38,5% των ερωτηθέντων θα ψηφίσει υπέρ του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL), το 25,8% για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), το 10,2% για τη Συμμαχία USR-PLUS, το 9,4% για το κόμμα Pro Romania και το 6% για τη Δημοκρατική Ένωση των Ούγγρων της Ρουμανίας (UDMR). Η Συμμαχία Δημοκρατών και Φιλελευθέρων (ALDE) θα πάρει το 3,6%, το Κόμμα του Λαϊκού Κινήματος (PMP) το 3,5%./ibna