Κοσσυφοπέδιο: Επίσκεψη δυο Αυστριακών Υπουργών την Πέμπτη

Κοσσυφοπέδιο: Επίσκεψη δυο Αυστριακών Υπουργών την Πέμπτη

Αντιπροσωπεία της αυστριακής κυβέρνησης πρόκειται να επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο την Πέμπτη, την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιείται μετά εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19 τον Μάρτιο. Δύο υπουργοί της αυστριακής κυβέρνησης θα φιλοξενηθούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πρίστινα από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τους Glauk Konjufca και  Blerim Reka αντίστοιχα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Alexander Schallenberg, συνοδευόμενος από αυστριακή αντιπροσωπεία αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο, όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας θα γίνει δεκτός στο αεροδρόμιο της Πρίστινα από τον ομόλογό του στο Κοσσυφοπέδιο, Glauk Konjufca.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν επίσης η Αυστριακή Υπουργός για την Ευρώπη οι Karoline Edstadler και ο υπουργός του Κοσσυφοπεδίου για την ολοκλήρωση στην ΕΕ, Blerim Reka.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη τύπου στο αεροδρόμιο, χωρίς όμως να δοθούν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την επίσκεψη της Αυστριακής αντιπροσωπείας./ibna