Βόρεια Μακεδονία: Πρώτη συμμετοχή του Dimitrov στο Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου

Βόρεια Μακεδονία: Πρώτη συμμετοχή του Dimitrov στο Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου

Στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου και της Υπουργικής Συνόδου της Στρατηγικής για την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου EUSAIR συμμετείχε για πρώτη φορά ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov.

Η τηλεδιάσκεψη επικεντρώθηκε στην ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων μέσω της περιφερειακής αλληλεγγύης προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις που έχει η πανδημία του COVID-19 στην υγεία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ζωή των πολιτών στα κράτη μέλη της πρωτοβουλίας. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι Υπουργοί συζήτησαν τα τρέχοντα και μελλοντικά στάδια της αντιμετώπισης των συνεπειών και των προκλήσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για πρώτη φορά, η Βόρεια Μακεδονία συμμετέχει στην υπουργική συνάντηση, καθώς στις 2 Απριλίου 2020, έγινε επίσημα το ένατο μέλος της στρατηγικής της ΕΕ για την περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR).

Της συνάντησης προήδρευσε ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών Ivica Dacic καθώς είναι η χώρα που ασκεί την προεδρία της πρωτοβουλίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Dr. Anže Logar παρουσίασε το πρόγραμμα της σλοβενικής προεδρίας των AII και EUSAIR, το οποίο η Σλοβενία θα αναλάβει επίσημα την 1η Ιουνίου 2020./ibna