Βουλγαρία: Ποσότητα ρεκόρ 300 κιλών κοκαΐνης βρέθηκε στην Πανεπιστημιούπολη της Σόφιας

Βουλγαρία: Ποσότητα ρεκόρ 300 κιλών κοκαΐνης βρέθηκε στην Πανεπιστημιούπολη της Σόφιας

300 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε διαμέρισμα στην Πανεπιστημιούπολη της Σόφιας την Τρίτη το απόγευμα, ενώ η Αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κρατείται ένα 31χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η Αστυνομία σε έλεγχο που διεξήγαγε στις 24 Μαΐου στο αυτοκίνητο του 31χρονου άνδρα που κρατείται, βρέθηκαν 40 κιλά κοκαΐνης. Σε συνέχεια σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του άνδρα βρέθηκαν περισσότερα από 250 κιλά κοκαΐνης συσκευασμένα σε περισσότερα από 300 πακέτα.

Το γραφείο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς ακόμα διεξάγονται έρευνες, όμως εκτιμάται πως η ποσότητα που βρέθηκε προοριζόταν να εξαχθεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Πρωτεύουσας (SDVR), ανώτερο επίτροπο Georgi Hadjiev, δέκα κιλά από την κατασχεμένη ποσότητα της κοκαΐνης από τα 40, ήταν εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας με πάνω από 75% και η υπόλοιπη ποσότητα ήταν 65-70% καθαρή καθώς ήταν αναμεμειγμένη με άλλες ουσίες.

Η αστυνομία εκτιμά ότι τα ναρκωτικά υψηλού κινδύνου που ζυγίζει σχεδόν 40 κιλά στην διακίνηση στα στέκια θα μπορούσε να φτάσει τα 10 εκατομμύρια λέβα./ibna