Ελλάδα: Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση για τον COVID-19, επιστροφή στην κανονικότητα

Ελλάδα: Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση για τον COVID-19, επιστροφή στην κανονικότητα

Η τελευταία ένδειξη για την επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα μετά τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό βρίσκεται σε καλό δρόμο, με το Υπουργείο Υγείας της χώρας να ανακοινώνει την Τρίτη ότι θα σταματήσει τις καθημερινές ζωντανές ενημερώσεις από τον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας – ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που είναι επιφορτισμένος με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού – και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η συνέντευξη τύπου της Τρίτης ήταν η τελευταία που μεταδόθηκε ζωντανά από το Υπουργείο Υγείας.

Μέχρι το τέλος Μαΐου, το Υπουργείο θα εκδίδει ανακοινώσεις σε καθημερινή βάση, ενώ από τον Ιούνιο οι ανακοινώσεις θα εκδίδονται μία φορά την εβδομάδα.

Οι καθημερινές ενημερώσεις είχαν γίνει βάση κατά τη διάρκεια των περιορισμών από τον Μάρτιο, καθώς οι Έλληνες συντονίστηκαν για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην πανδημία και να λάβουν πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο επιβολής των περιορισμών.

Έχοντας αποδειχθεί επιτυχής η διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, η ειδική ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων έδωσε το έναυσμα για το τέλος των καθημερινών ενημερώσεων, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να άρει τους τελικούς περιορισμούς και να επανεκκινήσει την κρίσιμη τουριστική βιομηχανία τον Ιούνιο.

Σε μια συναισθηματική αποχαιρετιστήρια ομιλία την Τρίτη, ο καθηγητής Τσιόδρας – ο οποίος έχει ψηφιστεί τελευταία από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στην Ελλάδα – είπε: «Τέσσερις μήνες αργότερα επιστρέφουμε στην ομαλότητα. Θέλω επίσης να επιστρέψω σταδιακά στα καθήκοντά μου. ”

Συνέχισε προειδοποιώντας τους πολίτες ότι ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει τελείως, προτρέποντας το κοινό να συνεχίσει να είναι προσεκτικός και να τηρεί τους ισχύοντες κανόνες προφύλαξης για να αποφύγει την επανεμφάνιση. «Στη χώρα μας, παρά τις απώλειες, ο εχθρός δεν είχε την τελευταία λέξη» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα ανέρχεται τώρα σε 2.892.

Η Ελλάδα υπέστη ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτου και συνολικές λοιμώξεις από κορωνοϊό στην Ευρώπη, με 173 θανάτους – καθώς ένα ακόμη θύμα επιβεβαιώθηκε επίσημα από το Υπουργείο την Τρίτη.

Συνολικά 18 ασθενείς παραμένουν στις ΜΕΘ, με μέσο όρο ηλικίας 69 ετών και η συντριπτική πλειονότητα αντιμετώπιζε υποκείμενα προβλήματα υγείας. Μέχρι σήμερα, 101 άτομα έχουν εξέλθει συνολικά από τις ΜΕΘ, ενώ ο αριθμός των τεστ για κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκαν υπερβαίνει τα 160,991. /ibna