Ρουμανία: Σκέψεις για το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων εστίασης

Ρουμανία: Σκέψεις για το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων εστίασης

«Επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα εισαγωγής νέων περιορισμών στη Ρουμανία», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Nelu Tătaru. Σύμφωνα με τον ίδιο, το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων εστίασης θα μπορούσε να εξεταστεί από την 1η Ιουνίου, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει μείωση των νέων καθημερινών κρουσμάτων του COVID-19.

Ο Υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι παρόμοιο μέτρο θα μπορούσε να ληφθεί στην περίπτωση των παραλιών από τις 15 Ιουνίου. Το άνοιγμα των εστιατορίων θα μπορούσε να προβλεφθεί “σε ένα δεύτερο βήμα”, μόνο μετά το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων εστίασης.

Ερωτηθείς για την επανέναρξη των διεθνών πτήσεων, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι διεξήχθησαν συζητήσεις με το Υπουργείο Μεταφορών, καθώς και με τις ενδιαφερόμενες χώρες. Σε περίπτωση που αυτές οι χώρες δεν θα επιβάλλουν επιπλέον περιορισμούς ή καραντίνα, οι ρουμανικές αρχές θα εξετάσουν παρόμοια μέτρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έως σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί 18. 429 κρούσματα, εκ των οποίων 146 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ 11.874 άτομα έχουν αναρρώσει και 1.210 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, συνολικά. Στο έδαφος της Ρουμανίας βρίσκονται σε θεσμική καραντίνα 5.287 άτομα και 75.782 άτομα σε κατ’ οίκον απομόνωση και υπό ιατρική παρακολούθηση. Έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 385.728 εργαστηριακοί έλεγχοι στο έδαφος της Ρουμανίας./ibna