Αλβανία: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο Εκλογικής Μεταρρύθμισης με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης

Αλβανία: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο Εκλογικής Μεταρρύθμισης με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης

Το Πολιτικό Συμβούλιο για την Εκλογική Μεταρρύθμιση στην Αλβανία ξεκίνησε τη σημερινή του συνεδρίαση με τη συμμετοχή της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης.

Μετά το μποϊκοτάζ της τελευταίας συνάντησης της ενωμένης αντιπολίτευσης στο Πολιτικό Συμβούλιο για την Εκλογική Μεταρρύθμιση, τα πολιτικά κόμματα, η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και η εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση συναντήθηκαν σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα).

Η εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση εκπροσωπείται από τον Oerd Bylykbashi του Δημοκρατικού Κόμματος και τον Petrit Vasili του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ενσωμάτωση, ενώ η πλειοψηφία εκπροσωπείται από τον Damjan Gjiknuri, συμπρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Εκλογικής Μεταρρύθμισης, ενώ η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση εκπροσωπείται της Rudina Hajdari, συμπροέδρου της Επιτροπής των Εκλογικών Μεταρρυθμίσεων.

Μετά το γκρέμισμα του Εθνικού Θεάτρου, η ενωμένη αντιπολίτευση μποϊκοτάρισε το Πολιτικό Συμβούλιο για την Εκλογική Μεταρρύθμιση, αλλά μετά από πρόσκληση του συμπροέδρου της Ειδικής Επιτροπής Εκλογικών Μεταρρυθμίσεων Damjan Gjiknuri, η εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη συνέχιση της Επιτροπής της εκλογικής μεταρρύθμισης.

Το Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται να συζητήσει σήμερα πολλά θέματα για τα οποία δεν έχει επέλθει συμφωνία, όπως η χρηματοδότηση των κομμάτων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία, το Εκλογικό Σώμα, αλλά και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, το οποίο είναι αίτημα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης./ibna