Σερβία: Μικρές αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρείες

Σερβία: Μικρές αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρείες

Συνήθως σε προεκλογικές περιόδους οι δημοσκοπήσεις έχουν κυρίαρχο ρόλο στην καταγραφή των τάσεων της κοινής γνώμης αλλά πολλές φορές κι ένας έμμεσος τρόπος επηρεασμού των ψηφοφόρων για τα πολιτικά κόμματα αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα.

Όμως πέρα από τις δημοσκοπήσεις στο χορό των προβλέψεων έχουν περάσει και οι στοιχηματικές εταιρείες, όπου δίνουν τα δικά τους ποσοστά για την είσοδο στην Εθνοσυνέλευση.

Σύμφωνα με την στοιχηματική εταιρεία “Meridian” η σημερινή Πρωθυπουργός Ana Brnabic παραμένει η επικρατούσα για τη θέση της Πρωθυπουργίας και μετά τις εκλογές της 21ης Ιουνίου, ενώ η επιδημιολόγος Darija Kisić Tepavčević θεωρείται σχεδόν σίγουρη για υπουργός.

Σύμφωνα με τις αποδόσεις των στοιχημάτων, η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να έχει σημαντικές αλλαγές, καθώς σχεδόν τα 2/3 των σημερινών Υπουργών φαίνεται να παραμένουν στις θέσεις τους καθώς οι αποδόσεις δίνουν για Siniša Mali (1.01), Milan Krkobabić (1.05), Ivica Dačić (1.05) , Rasim Ljajić (1.1). Στον αντίποδα οι Zoran Đorđević, Zlatibor Lončar, Goran Knežević, Vanja Udovičić, Goran Trivan, Nela Kuburović και Vladan Vukosavljević έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να μην βρίσκονται στη νέα κυβέρνηση.

Όσον αφορά για τη θέση του Πρωθυπουργού, οι στοιχηματικές τάσεις δίνουν μετά την Ana Brnabić, πολλές πιθανότητες τον σημερινό Δήμαρχο του Novi Sad, Miloš Vučević, ενώ και ο σημερινός Υπουργός Γεωργίας, Branislav Nedimović, έχει επίσης καλή θέση. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Nedimović δεν συγκαταλέγεται στους υποψηφίους υπουργούς της κυβέρνησης στον κατάλογο της “Meridian”.

Όσον αφορά στον αγώνα των κομμάτων για την είσοδο τους στη Βουλή και το πλαφόν του 3% σύμφωνα με τις ποσοστώσεις το SPAS των Aleksandar Šapić, PSG και Radicals έχουν μεγάλες πιθανότητες να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο εκτός από τον συνασπισμό του SNS του Aleksandar Vucic και του SPS-JS του Ivica Dacic./ibna