Ρουμανία: Σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης Orban

Ρουμανία: Σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης Orban

Πιθανός ανασχηματισμός αναμένεται στη Ρουμανία, σύμφωνα με πηγές από το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL).

Δημόσια αναφέρθηκε σε ανασχηματισμό ο Γενικός Γραμματέας του PNL Robert Sighiartău, αλλά αποκλείστηκε κατηγορηματικά από τον Πρωθυπουργό Ludovic Orban.

«Σύμφωνα με πηγές του PNL, η κυβέρνηση σκοπεύει να προετοιμάσει μια διόρθωση του προϋπολογισμού που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Οι δήμαρχοι του NLP προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν τη στιγμή για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Σημαντικοί ηγέτες του PNL, που έχουν την υποστήριξη των τοπικών ηγετών, διαδίδουν την ιδέα του ανασχηματισμού ως απειλή», σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Συγκυβέρνηση με το PNL προανάγγειλε ο Πρόεδρος του Union Save Romania (USR) Dan Barna καθώς είπε ότι η Συμμαχία μεταξύ του USR και του Κόμματος Ελευθερίας Ενότητας και Αλληλεγγύης (PLUS) θα είναι μέρος της κυβέρνησης με το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

«Είναι φυσικό και προβλέψιμο ότι το USR-PLUS θα σχηματίσει μια μελλοντική σταθερή κυβέρνηση της Ρουμανίας με το PNL, μετά τις εκλογές. Αλλά θα βασίζεται σε πολύ συγκεκριμένα έργα», δήλωσε ο Dan Barna. Ο Πρόεδρος του USR θεωρεί ότι ένας «συνασπισμός» [με το PNL] πρέπει να βασίζεται σε «έργα» και όχι σε αξιώματα./ibna