Τουρκία: Πλησιάζουμε στο τέλος της επιδημίας, είπε ο Erdogan

Τουρκία: Πλησιάζουμε στο τέλος της επιδημίας, είπε ο Erdogan

Η Τουρκία διαχειρίστηκε με επιτυχία την πορεία της νέας πανδημίας του κορωνοϊού και πλησιάζει στο τέλος της επιδημίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan τη Δευτέρα.

«Η εικόνα μετά τα βήματα της ομαλοποίησης που κάναμε δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο Recep Tayyip Erdogan σε παρατηρήσεις για το Eid al-Fitr, τη μουσουλμανική γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Απευθυνόμενος στα μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Erdogan ευχαρίστησε τους πολίτες που έμειναν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της τετραήμερης απαγόρευσης κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Η Τουρκία επέβαλε τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια του Eid al-Fitr που ξεκινά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για να περιορίσει τη διάδοση του COVID-19, από τον οποίο έχουν καταλήξει πάνω από 4.300 ζωές στη χώρα.

Επαινώντας τις επενδύσεις στον τομέα της υγείας της Τουρκίας, ο Erdogan ισχυρίστηκε ότι αυτές αποδείχθηκαν συνετές στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

«Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε αυτήν την επιδημική περίοδο με τις λιγότερες ζημιές μέσω αυτού του [νέου φυσιολογικού] τρόπου ζωής, που μπορούμε να το συνοψίσουμε στο να φοράμε μάσκες, με συμμόρφωση με τη φυσική απόσταση, προσοχή στην καθαριότητα», πρόσθεσε ο Erdogan./ibna