Βόρεια Μακεδονία: Η πρόταση για εκλογές Αύγουστο η Σεπτέμβριο είναι για να μην υπάρξουν εκλογές, δήλωσε ο Zaev

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόταση για εκλογές Αύγουστο η Σεπτέμβριο είναι για να μην υπάρξουν εκλογές, δήλωσε ο Zaev

«Οι προτάσεις για εκλογές στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι στην πραγματικότητα μια πρόταση να μην υπάρξουν καθόλου εκλογές. Δεν υπάρχει ούτε υγειονομική ούτε πολιτική αρχή που να μπορεί να ισχυριστεί και να εγγυηθεί ότι τότε δεν θα υπάρξουν κρούσματα. Είναι δική μας ευθύνη να αντιταχθούμε στις προσπάθειες πρόκλησης πολιτικής κρίσης», δήλωσε ο πρόεδρος του SDSM Zoran Zaev σε συνέντευξή του στο mkd.mk πριν από την έναρξη της κρίσιμης εβδομάδας για την επίλυση του δράματος για την ημερομηνία των εκλογών.

Έμμεσα υπονοεί ότι είναι εφικτός ένας συμβιβασμός κατά την ημερομηνία: «Είμαστε δημοκράτες και πιστεύουμε ότι οι εκλογές πρέπει να είναι ένας δημοκρατικός διαγωνισμός μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ως εκ τούτου, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μιλήσουμε για να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά δεν θα επιτρέψουμε στους πολίτες ή στο κράτος να υποστούν βλάβη από περιττές καθυστερήσεις».

Συνεχίζοντας ο Zoran Zaev πρόσθεσε ότι «Κανείς από εμάς δεν θα έπρεπε καν να προσπαθήσει, πόσο μάλλον να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του λαού μας, τη χώρα που αντιμετωπίζει μια συνταγματική κρίση, ένα αδιέξοδο που θα φρενάρει όλες τις διαδικασίες και τις δραστηριότητες που σημαίνουν την προστασία της υγείας των πολιτών, τη σωτηρία των θέσεων εργασίας και την βοήθεια στον εγχώριο προϋπολογισμό τους»./ibna