Βουλγαρία: Μόνο σε 17 παραλίες δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους πολίτες

Βουλγαρία: Μόνο σε 17 παραλίες δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους πολίτες

Μόνο σε 17 από τις 132 παραλίες στην Μαύρη Θάλασσα θα έχουν δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες οι πολίτες, σύμφωνα με την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova.

«Είμαστε πλέον πλήρως προετοιμασμένοι για τις τιμές που θα προσφέρουν οι παραχωρησιούχοι και οι ενοικιαστές. Από τις 132 παραλίες που έχουν υπογράψει συμβάσεις μίσθωσης και παραχώρησης, οι 17 θα έχουν μηδενικές τιμές. Στις υπόλοιπες οι τιμές θα κυμαίνονται από 1 λεβ έως 5 λέβα», εξήγησε η Angelkova.

Οι μηδενικές τιμές θα είναι στις παραλίες «Kavatsi-Νότια» και «Kavatsi-Βόρεια», «Eleniti», MMC Primorsko, Tsarevo-Κεντρικό, Aheloy, Obzor Νότια, ανέφερε η Angelkova.

Στη Χρυσή Ακτή, για παράδειγμα, οι τιμές θα είναι από 2 λέβα. Στο Sunny Beach παντού οι τιμές θα είναι από 4 λέβα. Στην Albena οι τιμές θα είναι από 1 λεβ.

Έως τις 30 Μαΐου, η υπουργός θα στείλει ειδοποίηση στους παραχωρησιούχους, βάσει των προτάσεών τους, σχετικά με την αμοιβαία μείωση των τελών τους.

Η Angelkova εξέφρασε την ελπίδα ότι οι μειωμένες τιμές θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Βουλγάρων τουριστών, καθώς και των ξένων./ibna