Βουλγαρία: Επιτυχής η θεραπεία με πλάσμα για τον COVID-19

Βουλγαρία: Επιτυχής η θεραπεία με πλάσμα για τον COVID-19

Επιτυχή κρίνονται τα αποτελέσματα από την θεραπεία μέσω πλάσματος αίματος ασθενών του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων Dr. Georgi Popov της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας.

Όπως τόνισε ο Popov στη Βουλγαρική Τηλεόραση η θεραπεία εφαρμόζεται ακόμα και πριν κάνει την εμφάνιση της η σοβαρή φάση της ασθένειας, ενώ αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι αποθεραπευμένοι ασθενείς θέλουν να γίνου δότες.

«Η μετάγγιση πλάσματος είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, αλλά είναι αρκετά περίπλοκη. Παρακολουθούμε την παρουσία αντισωμάτων σε ασθενείς, αλλά πρώτα έχουμε έναν ορισμένο αριθμό ημερών μετά την ασθένεια – 28 ημέρες μετά την έναρξη της νόσου και 14 ημέρες μετά την ανάρρωση», εξήγησε ο καθηγητής Popov.

Αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα σύστημα για την παρακολούθηση αυτών που θεραπεύονται από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν παρατηρηθεί αλλαγές σε ορισμένους από αυτούς που έχουν αναρρώσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία απέχει πολύ από την ασυλία της αγέλης.

Ωστόσο, ο καλός ύπνος, μια λογική διατροφή και διάθεση ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, είπε.

«Στην αρχή, δεν πίστευα ότι η ασθένεια ήταν αρκετά σοβαρή. Αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι. Υπάρχουν πολλές ζημιές και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, δεν θα περάσουμε στο πόδι τον COVID-19», δήλωσε ο καθηγητής Popov./ibna