Ρουμανία: Υγειονομική ομάδα αναχώρησε για τις ΗΠΑ

Ρουμανία: Υγειονομική ομάδα αναχώρησε για τις ΗΠΑ

Μια ομάδα 5 γιατρών, 5 νοσοκόμων και 5 στρατιωτικών ειδικών στο NRBC (πυρηνικά, ακτινολογικά, βακτηριολογικά, χημικά) από το Υπουργείο Άμυνας αναχώρησαν σήμερα το πρωί, για την Αλαμπάμα όπου θα παραμείνουν 14 ημέρες. Η αποστολή της ομάδας θα είναι να βοηθήσει το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και να ενημερωθεί για τις μεθόδους που εφαρμόζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Πρωθυπουργός, Ludovic Orban, καθώς και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Ρουμανία, Adrian Zuckerman, παρέστησαν στην τελετή αναχώρησης, και επιβεβαίωσαν τη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, η οποία είναι «ισχυρότερη από ποτέ» μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Bogdan Aurescu δέχθηκε επίσης, τον Πρέσβη Adrian Zuckerman την περασμένη Παρασκευή. Εκτός από τη διμερή συνεργασία στο πλαίσιο της πανδημίας, η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ανακοίνωση της αποχώρησης των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συνθήκη για τους Ανοιχτούς Ουρανούς, τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, Visa Waiver, την προσχώρηση της Ρουμανίας στον ΟΟΣΑ και τις προοπτικές της πρωτοβουλίας Three Seas. Σύμφωνα με τον υπουργό Aurescu, η Ρουμανία “κατανοεί” την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αποσυρθούν από τη Συνθήκη για τους Ανοιχτούς Ουρανούς και θα διασφαλίσει ότι υπάρχει “ενιαία” και “σταθερή” προσέγγιση σε επίπεδο ΝΑΤΟ και στο ότι Ρωσία εφαρμόζει σωστά τις διατάξεις της Συνθήκης./ibna