Αλβανία: Εκτός λειτουργίας το σύστημα TIMS στα συνοριακά σημεία διέλευσης για λίγες ώρες

Αλβανία: Εκτός λειτουργίας το σύστημα TIMS στα συνοριακά σημεία διέλευσης για λίγες ώρες

Έπεσε το σύστημα «TIMS» που χρησιμοποιείται για τη είσοδο και την έξοδο από την Αλβανία στα συνοριακά σημεία διέλευσης, λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με την ενημέρωση της Αλβανικής Αστυνομίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι Αστυνομικές Αρχές με ανακοίνωση τους ενημέρωσαν ότι το σύστημα TIMS ήταν εκτός λειτουργίας στις 23 Μαϊου 2020, για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό το περιστατικό δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, καθώς τα σύνορα είναι κλειστά και δεν υπήρχε κίνηση πολιτών.

«Στις 23.05.2020, τις πρώτες ώρες λόγω διακοπής ηλεκτρικής ενέργειας που προκλήθηκε από βλάβη, το σύστημα TIMS για σύντομο χρονικό διάστημα δεν λειτούργησε.

Αμέσως μετά την επισκευή του ελαττώματος στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής στις πρώτες πρωινές ώρες στις 23.05.2020, το σύστημα TIMS επανήλθε σε λειτουργία και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων και σε άλλες δομές της κρατικής αστυνομίας. Τονίζουμε το γεγονός ότι δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα στα σημεία διέλευσης των συνόρων, καθώς τα σύνορα είναι κλειστά και τη στιγμή του προβλήματος, δεν υπήρχε κίνηση προσώπων./ibna