Ελλάδα: Άμεση ενημέρωση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στον Έβρο

Ελλάδα: Άμεση ενημέρωση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στον Έβρο

Με κοινή δήλωση των τομεαρχών Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα και Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου της κοινοβουλευτικής Ομάδας του, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα γεγονότα στον Έβρο.

«Η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα τα πολιτικά κόμματα για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει» αναφέρει η δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας κάνουν αναφορά στις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια όπου χτες υποβάθμισε το θέμα τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει ένταση για ζήτημα που μπορεί να λυθεί από μια κοινή επιτροπή.

Και ρωτούν οι δυο τομεάρχες, «Θεωρεί ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιούργησε την ένταση; Θεωρεί ότι θα έπρεπε η αρμόδια επιτροπή να είχε συγκληθεί πριν προβεί σε ενέργειες στην περιοχή η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού; Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Άμυνας για το θέμα;»

Και καταλήγουν στη δήλωση του λέγοντας ότι «Τα θέματα αυτά απαιτούν γνώση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα. Η έλλειψη στρατηγικής και το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο.»/ibna