Σερβία: Αύξηση 10% στους μισθούς των νοσηλευτών ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους

Σερβία: Αύξηση 10% στους μισθούς των νοσηλευτών ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους

Ως αναγνώριση της συμβολής των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού είναι η πρόταση που κατέθεσε ο Σέρβος Πρόεδρος Aleksandar Vučič, για αύξηση του μισθού τους κατά 10%.

Η πρόταση ήρθε μετά από διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εργασίας, Απασχόλησης, Βετεράνων και Κοινωνικών Υποθέσεων, Zoran Đorđević.

Ο Đorđević σε δηλώσεις του στο Pink TV είπε ότι ο Vucic τόνισε ότι ανυπολόγιστη συνεισφορά στην καταπολέμηση του ιού COVID-19, εκτός από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, έγινε και από τους νοσηλευτές που φρόντιζαν τους ηλικιωμένους πολίτες στα γηροκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και αυτός είναι ένας μόνο τρόπος για το κράτος να τους ευχαριστήσει για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους.

«Περίπου 1.500 νοσηλευτές εργάζονται στη Σερβία και είμαι ευχαριστημένος με αυτά τα καλά νέα, ειδικά όταν ο πρόεδρος είναι ο εμπνευστής, γιατί πιστεύει ότι η συμβολή τους ήταν εξαιρετικά σημαντική. Είναι αυτοί που παρέχουν τη μεγαλύτερη προσοχή και βοήθεια στους πολίτες μας», δήλωσε ο Đorđević./ibna