Σερβία: Συνάντηση Vučič με τους Πρέσβεις των χωρών Quint

Σερβία: Συνάντηση Vučič με τους Πρέσβεις των χωρών Quint

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Aleksandar Vučič, συναντήθηκε την Πέμπτη με τους Πρέσβεις των χωρών του Quint, Ηνωμένων Πολιτειών, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Γερμανίας, καθώς και τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία, με τον οποίο συζήτησε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας .

Οι συνομιλητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι σημαντικό οι εκλογές να διεξαχθούν σε μια ήπια εκλογική ατμόσφαιρα και ότι όλα τα κόμματα να έχουν μια δίκαιη εκστρατεία, καθώς οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν κίνητρο ώστε να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. αριθμούς.

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η τηλεδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας για τις σχέσεις “Δυτικών Βαλκανίων – ΕΕ”, καθώς και το αδιέξοδο του διαλόγου με την Πρίστινα, το κράτος δικαίου και την κατάσταση στην περιοχή.

Σε μια ανοιχτή, εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση, τονίστηκε ότι πρέπει να εργαστούν για τις σχέσεις καλής γειτονίας, προκειμένου να σταθεροποιηθεί πλήρως η πολιτική κατάσταση στην περιοχή.

Οι πρέσβεις των χωρών του Quint και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την καταπολέμηση της μολυσματικής νόσου του “COVID-19”.

Ο Πρόεδρος Vučić ευχαρίστησε την ΕΕ και τις ΗΠΑ για τη βοήθεια που έλαβε η χώρα κατά την πανδημία και ενημέρωσε τους πρεσβευτές σχετικά με την οικονομική κατάσταση και το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία./ibna