Σερβία: Συνομιλία Dacic με τον νέο Πρέσβη της Σλοβακίας στο Βελιγράδι

Σερβία: Συνομιλία Dacic με τον νέο Πρέσβη της Σλοβακίας στο Βελιγράδι

Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ivica Dacic την Πέμπτη ευχαρίστησε τη Σλοβακία για τη συνεχή υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας, καθώς και για την αρχική της υποστήριξη για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Σερβίας και για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων.

Σε συνομιλία που είχε ο Dacic με τον νέο πρεσβευτή της Σλοβακίας στη Σερβία, Fedor Rosocha, ο Σέρβος ΥΠΕΞ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για το Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα και άλλα Περιφερειακά Θέματα Miroslav Lajcak θα είναι επιτυχής και εποικοδομητική, όπως ήταν όταν υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Dacic και ο Πρέσβης της Σλοβακίας αξιολόγησαν ότι οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι παραδοσιακά καλές και φιλικές.

Η συνάντηση τόνισε την ανάγκη εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων και περαιτέρω ενίσχυσης σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Οι συνομιλητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι οι δύο χώρες επιτυγχάνουν έναν εντατικό και συνεχή πολιτικό διάλογο σε όλα τα επίπεδα και την ετοιμότητα τους να τον συνεχίσουν στο μέλλον.

Ο Πρέσβης Rosocha ανέφερε την προθυμία της Σλοβακίας να συνεχίσει την εντατική επικοινωνία και συνεργασία με τη Σερβία σε όλους τους τομείς.

Επανέλαβε ότι η Σλοβακία παραμένει δεσμευμένη στην αρχική της θέση να μην αναγνωρίσει μονομερώς την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και ότι η χώρα του θα συνεχίσει να παρέχει πλήρη υποστήριξη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας./ibna