Ελλάδα: Νέο τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη με μέτρα για οικονομία, εργασία και τουρισμό την Τετάρτη

Ελλάδα: Νέο τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη με μέτρα για οικονομία, εργασία και τουρισμό την Τετάρτη

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης σε τηλεοπτικό του μήνυμα θα ανακοινώσει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τουρισμό καθώς είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας δίνοντας σχεδόν το ¼ του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια και είναι ο τομέας που μέχρι στιγμής έχει τις μεγαλύτερες οικονομικές επιπτώσεις από την υγειονομική κρίση του COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου η ελληνική Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες κάνοντας ακόμα και εκπτώσεις στα αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας που επιβλήθηκαν για σχεδόν δυο μήνες.

Η ενεργοποίηση βέβαια της Ελληνικής Κυβέρνησης μένει να αποδειχτεί στο τέλος αν ήταν επιτυχημένη, καθώς έχει αργήσει χαρακτηριστικά για να δημιουργήσει εκείνες τις συμμαχίες που θα μπορούσαν να στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα.

Από τις αρχές Απριλίου έχουν ξεκινήσει συζητήσεις μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων για την εξεύρεση λύσεων στον τουρισμό μέσω των οδικών δικτύων, κάτι που η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει μέχρι τώρα./ibna