Σερβία: Ελεύθερο καθεστώς εισόδου για πολίτες τεσσάρων χωρών της περιοχής

Σερβία: Ελεύθερο καθεστώς εισόδου για πολίτες τεσσάρων χωρών της περιοχής

Από την 1η Ιουνίου, ένα καθεστώς ελεύθερης εισόδου θα τεθεί σε ισχύ στα συνοριακά περάσματα της Σερβίας με τέσσερις χώρες στην περιοχή το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, χωρίς την υποχρέωση των πολιτών αυτών των χωρών να είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό κατά τη διέλευση από τα σύνορα.

«Οι πολίτες αυτών των χωρών δεν χρειάζονται αυτούς τους ελέγχους. Θα εισέρχονται στη Σερβία όπως πριν από το Covid-19», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabic.

Όσον αφορά τους πολίτες από άλλες χώρες η υποχρέωση για έγκυρο τεστ PCR αρνητικό στον κορωνοϊό και η έγκριση από κυβερνητική επιτροπή για τη διέλευση των συνόρων παραμένει σε ισχύ, όπως δήλωσε η Πρωθυπουργός της Σερβίας, προσθέτοντας ότι οι αλλοδαποί που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την σερβική οικονομία, μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς αρνητικό τεστ PCR.

«Σε αυτή την περίπτωση, οι αλλοδαποί θα λάβουν ειδική άδεια κυκλοφορίας με περιορισμένη πρόσβαση από το ξενοδοχείο στο χώρο εργασίας», δήλωσε η Brnabic.

Όσον αφορά τους Σέρβους πολίτες, είπε ότι μπορούν να εισέλθουν και να φύγουν από τη Σερβία όποτε θέλουν.

«Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Δεν θα είναι σε αυτό-απομόνωση, δηλαδή θα μπορούν να εισέρχονται και να κινούνται κανονικά εάν έχουν αρνητικό τεστ PCR κατά την είσοδό τους στη χώρα», δήλωσε η Brnabic.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Επιτροπή Κρίσεων θα εξετάσει σήμερα το ζήτημα μιας πιθανής λύσης για διοικητικές διαβάσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου./ibna