Κοσσυφοπέδιο: Την εξομάλυνση των σχέσεων Σερβίας Κοσσυφοπεδίου επιθυμεί ο Kurti

Κοσσυφοπέδιο: Την εξομάλυνση των σχέσεων Σερβίας Κοσσυφοπεδίου επιθυμεί ο Kurti

Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti, δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με την Σερβία, με αμοιβαία αναγνώριση και αξιολόγησε ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί αλλά χωρίς «χάρτες στο τραπέζι».

«Δεν υπάρχει διάλογος με τους χάρτες στο τραπέζι, ούτε υπάρχει πρόεδρος για τους χάρτες. Το τελικό αποτέλεσμα των συνομιλιών θα πρέπει να είναι η αμοιβαία αναγνώριση – δήλωσε ο Kurti κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με φοιτητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Harvard.

Επιπροσθέτως ο Kurti δήλωσε ότι η μείωση της ανεργίας και η καταπολέμηση του εγκλήματος και της διαφθοράς είναι δύο προβλήματα που αντιμετώπισε όταν έγινε επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου και ότι το πρόγραμμά του για τη διαχείριση βασίζεται σε αυτές τις δύο προτεραιότητες, με σεβασμό στους νόμους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Νωρίτερα ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου-Πρίστινα Miroslav Lajcak είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Albin Kurti.

Σύμφωνα με ανάρτηση του στο Twitter ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι είχε μια πολύ καλή συνομιλία με τον Albin Kurti και συζήτησαν την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση της, την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τις πολιτικές εξελίξεις και την ανάγκη για την απελευθέρωση της βίζας./ibna