Τηλεφωνική επικοινωνία Vucic Borissov

Τηλεφωνική επικοινωνία Vucic Borissov

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Boyko Borissov ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Κορυφής της τετραμερούς συνεργασίας Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ελλάδας, όπου θα συζητηθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος Vučić και ο Πρωθυπουργός Borissov συμφώνησαν ότι η αμοιβαία συμφωνία για τη διευκόλυνση των περιορισμών στη διέλευση των συνόρων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την ενθάρρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ιδίως στον τομέα του τουρισμού μετά από ένα μακρύ διάλειμμα λόγω του κορωνοϊού.

Εν προκειμένω, οι δύο συνομιλητές επέμειναν ιδιαίτερα στην ανάγκη διασφάλισης της εφαρμογής των κατάλληλων μέτρων ενάντια στην πανδημία, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των πολιτών και να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Συνεργασίας των ΜΜΕ για τον Πρόεδρο της Σερβίας.

Οι δυο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η Σερβία και η Βουλγαρία καταπολεμούν επιτυχώς τον κορωνοϊό και ότι η επιδημία βρίσκεται υπό τον έλεγχο, με την ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεραστεί πλήρως.

Vučić και Borissov συμφώνησαν σε μια επικείμενη διμερή συνάντηση, ώστε να περιοδεύσουν στις εργασίες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από τα σύνορα της Σερβίας με τη Βουλγαρία έως τη Σόφια, η ολοκλήρωση των οποίων θα συνδέσει πλήρως τη Σερβία με την Ασία.

Ταυτόχρονα, οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν τη σημασία της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Balkan Stream και της διασύνδεσης του φυσικού αερίου μεταξύ Σερβίας και Βουλγαρίας.

Ο Πρόεδρος Vučić και ο Πρωθυπουργός Borissov εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν σύντομα την ορθή πρακτική των τριμηνιαίων συναντήσεων των ηγετών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας για να συνεχίσουν τις συνομιλίες στα κοινά έργα υποδομής και ενέργειας καθώς και τις άλλες μορφές συνεργασίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Σερβικής Προεδρίας./ibna