Κύπρος: Σε επίπεδο «κόκκινου συναγερμού» ο κίνδυνος για πυρκαγιές-Επικοινωνία Αναστασιάδη Akinci

Κύπρος: Σε επίπεδο «κόκκινου συναγερμού» ο κίνδυνος για πυρκαγιές-Επικοινωνία Αναστασιάδη Akinci

Το Τμήμα Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολίτες ότι τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών παραμένει σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού».

Επίσης το Τμήμα Δασών απευθύνει, θερμή έκκληση στο κοινό να αποφεύγει ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά, ενώ με ανακοίνωση ενημερώνει τι θα πρέπει να αποφεύγουν οι πολίτες ώστε να μην προκληθούν πυρκαγιές.

Επιπρόσθετα, καλεί το κοινό, σε περίπτωση που αντιληφθεί καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει άμεσα με το Τμήμα Δασών ή την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επικοινωνία Αναστασιάδη Akinci

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε το απόγευμα της Κυριακής, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παραχωρήσει πτητικά πυροσβεστικά μέσα για να επιχειρήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Μόρφου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον Akinci ότι είναι στη διάθεση του για «οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια χρειάζονται οι Τουρκοκύπριοι συμπολίτες μας»./ibna