Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη

Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη

Πραγματοποιείται την Τρίτη 19 Μαΐου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η σύνοδος κορυφής της τετραμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας, όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα βασικό θέμα της συζήτησης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα αποτελέσει η ανταλλαγή εμπειριών από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα μέτρα χαλάρωσης που οι γειτονικές χώρες λαμβάνουν και η σταδιακή αποκατάσταση των ταξιδιών μεταξύ τους.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλγαρίας Boyko Borissov, Ρουμανίας Ludovic Orban και ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, καθώς και οι Υπουργοί Εξωτερικών, Τουρισμού και Υγείας των 4 χωρών.

Η τετραμερής συνεργασία ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου του 2017 στη Βάρνα της Βουλγαρίας, με τον οικοδεσπότη Βούλγαρο Πρωθυπουργό Boyko Borissov να υποδέχεται τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vucic, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Ρουμάνο Πρωθυπουργό Mihai Tudose. H τελευταία Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2019 στο Βουκουρέστι με την Ρουμάνα Πρωθυπουργό Viorica Dancila να υποδέχεται τους ηγέτες Σερβίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας./ibna