Αλβανία: Σε νέες κινητοποιήσεις καλεί τους πολίτες ο Basha

Αλβανία: Σε νέες κινητοποιήσεις καλεί τους πολίτες ο Basha

Σε νέα περίοδο κινητοποιήσεων περνά και πάλι το Δημοκρατικό Κόμμα στην Αλβανία, ενάντια στην κυβέρνηση του Edi Rama, όπως διαφάνηκε από τη συνάντηση που είχε ο ηγέτης του κόμματος Lulzim Basha με πολίτες στα Τίρανα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης  Lulzim Basha συναντήθηκε την Κυριακή με ομάδα πολιτών που διαμαρτύρονταν για την κατεδάφιση του κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου στη Λεωφόρο Εθνικών Μαρτύρων στα Τίρανα κοντά στο κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κάλεσε τους πολίτες των Τιράνων να ξεσηκωθούν ενάντια σε αυτό το καθεστώς, προσθέτοντας ότι οι πρώην βουλευτές και τα κορυφαία όργανα του κόμματος θα συγκληθούν σύντομα για να λάβουν σημαντικές αποφάσεις.

«Ζητώ από τους πολίτες των Τιράνων να αναγνωρίσουν το νόμιμο δικαίωμά τους και να αντισταθούν σε αυτό το καθεστώς των παλιάτσων και των εγκληματιών», δήλωσε ο Basha.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τους περιορισμούς στα ταξίδια εν μέσω της πανδημίας Covid-19, ο Basha τόνισε ότι «η δημοκρατία εμποδίζεται, ενώ οι άνθρωποι στερούνται το καθημερινό ψωμί».

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα συμμετάσχει στη διαμαρτυρία που κάλεσε η Συμμαχία για την Προστασία του Θεάτρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 16:30 στα Τίρανα.

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha, στο τέλος της συνάντησης του με την ηγεσία και την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, κάλεσε όλους τους Αλβανούς πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση της Δευτέρας./ibna