Κοσσυφοπέδιο: Απολογισμό των 100 πρώτων ημερών έκανε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Kurti

Κοσσυφοπέδιο: Απολογισμό των 100 πρώτων ημερών έκανε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Kurti

Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, έκανε απολογισμό για τα αποτελέσματα της υπηρεσιακής του κυβέρνησης για τις πρώτες 100 μέρες στην διακυβέρνηση της χώρας.

«Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η νέα μας κυβέρνηση, δεν σταματήσαμε και δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για τους πολίτες μας. Αύριο είναι η ημέρα 102, μετά 103, 104… Μέχρι τις επόμενες εκλογές! ” έγραψε στο Twitter ο Kurti.

«Λάβαμε έγκαιρα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και σήμερα, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, την αστυνομία και τους πολίτες μας, έχουμε λιγότερους θανάτους, λιγότερο ενεργές περιπτώσεις και το Κοσσυφοπέδιο είναι μια ιστορία επιτυχίας στη διαχείριση του COVID-19″, συνέχισε ο Kurti.

Παρουσιάζοντας τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, ο Κούρτι είπε ότι «ελήφθησαν 200 ​​αποφάσεις που αποσκοπούν στο να μην διαλυθεί το κράτος, να καταπολεμήσουν τη διαφθορά και να σταματήσουν τις οικονομικές απώλειες». Μεταξύ των επιτευγμάτων που ανέφερε ακόμα ήταν η έναρξη του ελέγχου στον δικαστικό τομέα και τα πρώτα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στις 25 Μαρτίου 2020, η κυβέρνηση του Kurti καταψηφίστηκε σε ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης που ξεκίνησε από τον πρώην εταίρο του στον κυβενρητικό συνασπισμό, το LDK λόγω διαφωνιών σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης του COVID-19 και των δασμών για τα σερβικά αγαθά.

Σε λίγη ώρα ο Albin Kurti θα δώσει συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Υγείας Arben Vitia./ibna