Αλβανία: Έτοιμη η συμφωνία Ελλάδας Αλβανίας για τους εποχικούς εργαζόμενους

Αλβανία: Έτοιμη η συμφωνία Ελλάδας Αλβανίας για τους εποχικούς εργαζόμενους

Έτοιμη είναι η συμφωνία για την μεταφορά εποχικών εργαζόμενων από την Αλβανία στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Πέμπτης.

«Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί. Όλα είναι έτοιμα, όλες οι δομές και οι εποχικοί εργαζόμενοι, που έχουν υπογράψει σύμβαση και συμφωνίες, θα πάνε στην Ελλάδα. Ολοκληρώθηκε», είπε ο Rama.

Όσον αφορά το άνοιγμα των συνόρων, ο Rama σημείωσε ότι: «Έχω κατά νου το άνοιγμα των συνόρων για τους Αλβανούς πολίτες που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων, στην Ελλάδα, που μπορούν να επιστρέψουν».

Η ανάγκη εποχικών εργαζομένων σε περιοχές της Ελλάδας όπου υπάρχουν καλλιέργειες και γίνεται συγκομιδή φρούτων και λαχανικών είναι μεγάλη και αναδείχθηκε από τους εκπροσώπους των γεωργικών οργανώσεων προς την Κυβέρνηση.

Ενδεχομένως η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλβανού ομολόγου του Edi Rama, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2020, να αφορούσε και την μεταφορά των εποχικών εργαζομένων από την Αλβανία στην Ελλάδα./ibna