Βόρεια Μακεδονία: Προς νέα παράταση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Βόρεια Μακεδονία: Προς νέα παράταση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Villa Vodno.

Στη Σύνοδο εκτός από τα μόνιμα μέλη του συμβουλίου έχει προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Stevo Pendarovski ο Δρ. Zarko Karadzovski από την Επιτροπή Λοιμωδών Νόσων.

Με το πέρας της Συνεδρίασης ο Πρόεδρος θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Στη Σύνοδο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συζητηθεί η επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, βάσει της πρότασης της κυβέρνησης που αποφασίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση.

Ο Υπουργός Υγείας Venko Filipce ανακοίνωσε ότι θα ζητηθεί παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν διευκρίνισε εάν θα επεκταθεί για ακόμα 30 ημέρες ή λιγότερο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε από τον Πρόεδρο Stevo Pendarovski στις 16 Απριλίου λήγει το Σάββατο. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό κηρύχθηκε αρχικά στις 18 Μαρτίου, μετά την οποία λήφθηκε άλλη απόφαση για άλλες 30 ημέρες.

Τα δύο διατάγματα του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski που κηρύσσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρέμειναν χωρίς έγκριση λόγω της διάλυσης του Κοινοβουλίου./ibna