Αλβανία: Συνάντηση Basha με ταξιδιωτικούς πράκτορες στο Durres

Αλβανία: Συνάντηση Basha με ταξιδιωτικούς πράκτορες στο Durres

Στο Durrës βρέθηκε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας (DP) Lulzim Basha όπου συναντήθηκε με ταξιδιωτικούς πράκτορες για να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις για τα προβλήματα του κλάδου σε μια περιοχή που επλήγη από τον σεισμό του Νοεμβρίου του 2019 αλλά και την πανδημία του κορωνοϊού που έπληξε τον τουρισμό, ένα σημαντικό τομέα στην οικονομία της περιοχής.

«Ο τουρισμός χρειάζεται απόλυτα οικονομική υποστήριξη, αναστολή ή αναβολή των φορολογικών υποχρεώσεων και επανεξέταση των δασμών στις παραλίες», δήλωσε ο επικεφαλής του DP, Lulzim Basha,

Ο Basha σημείωσε επίσης ότι ο τουρισμός στο Durres είναι αναμφίβολα ο τομέας που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα τόσο λόγω της πανδημίας αλλά και από τον σεισμό στις 26 Νοεμβρίου.

«Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να ανακουφίσει τον αντίκτυπο στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις που είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για τις οικογένειες Durres», είπε.

Ο Basha πρόσθεσε ότι τα ζητήματά τους σχετίζονται με την έλλειψη οικονομικής στήριξης, το κλείσιμο συνόρων και την έλλειψη συντονισμού με το Κοσσυφοπέδιο, τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο για την τόνωση του εθνικού και περιφερειακού τουρισμού./ibna