Βουλγαρία: Επιτροπή για τον έλεγχο των δαπανών κατά την κρίση ζητά το BSP

Βουλγαρία: Επιτροπή για τον έλεγχο των δαπανών κατά την κρίση ζητά το BSP

Κατά την ολομέλεια της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης την Πέμπτη, οι βουλευτές θα εξετάσουν το αίτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP) για σύσταση προσωρινής εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του κόστους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της εξάπλωσης του COVID-19.

Η αντιπολίτευση επιμένει ότι αυτή η επιτροπή αιτείται τη δημοσίευση των πληροφοριών για όλες τις δαπάνες των κρατικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων που παρέχονται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρόταση της αριστεράς προτείνει ώστε η επιτροπή να αποτελείται από 10 βουλευτές – δύο από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, να συνεδριάζουν κατά τη διάρκεια των επειγόντων μέτρων, και στο τέλος της δραστηριότητάς της να δημοσιεύσει μια έκθεση με συνοπτικά στοιχεία για όλα τα έξοδα και την αποτελεσματικότητά τους.

«Ωστόσο, για να επιτευχθεί ο στόχος τους, τα παρεχόμενα δισεκατομμύρια πρέπει να φτάσουν σε εκείνους που τα χρειάζονται πραγματικά, καθώς και να διανεμηθούν με σαφή κριτήρια και με διαφανή τρόπο», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση για την πρόταση του BSP.

Η ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης Cornelia Ninova έχει ήδη ανακοινώσει ότι το κόμμα της θα απαιτήσει, εάν οι βουλευτές εγκρίνουν τη σύσταση της επιτροπής, ο επικεφαλής να οριστεί από την αντιπολίτευση./ibna