Η Ελλάδα ανοίγει εκ νέου τις παραλίες, επιδιώκοντας να ξεκινήσει την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο

Η Ελλάδα ανοίγει εκ νέου τις παραλίες, επιδιώκοντας να ξεκινήσει την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας αποφάσισε την Τετάρτη να ανοίξει ξανά 500 οργανωμένες παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Καθώς πλησιάζει ένα κύμα καύσωνα, ελπίζεται ότι το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών θα βλέπει λιγότερους ανθρώπους να συγκεντρώνονται σε δημόσιες παραλίες, ένα φαινόμενο που λένε οι επιδημιολόγοι είναι επικίνδυνο, καθώς θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάδοση του κορωνοϊού.

Τα τελευταία δύο Σαββατοκύριακα, οι Έλληνες συρρέουν σε δημόσιες παραλίες και πλατείες σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στις υγειονομικές αρχές καθώς η άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία προοριζόταν να ξεδιπλωθεί σταδιακά και με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται σε 40 άτομα να επισκέπτονται οργανωμένες παραλίες ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα, ομπρέλες θα τοποθετούνται σε απόσταση 4 μέτρων και ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ των επισκεπτών. Στις εγκαταστάσεις καφέ και μπαρ θα σερβίρονται μόνο φαγητά και μη αλκοολούχα ποτά, ενώ δεν επιτρέπονται καθίσματα.

Κανόνες ανακοινώθηκαν την ίδια ημέρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία ανακοίνωσε σχέδια για επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα σε ολόκληρη την Ένωση. Η Αθήνα χαιρέτισε τις μη δεσμευτικές προτάσεις της ΕΕ για άνοιγμα των εσωτερικών συνόρων και επανεκκίνηση των ταξιδιών, επισημαίνοντας ότι έχουν εγκριθεί πολλές ελληνικές προτάσεις.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της Επιτροπής, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια επιμένουν στους επιβάτες να φορούν μάσκες και να οργανώνουν εκ νέου τα check-in, την παράδοση και την παραλαβή των αποσκευών για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα πλήθη. Δεν απαιτούν επίσης να μένουν κενά τα μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα.

Θα επιτρέπεται στους ανθρώπους να μένουν σε ξενοδοχεία, να τρώνε σε εστιατόρια ή να επισκέπτονται παραλίες, με την παρακολούθηση της κατάστασης για να αποφευχθεί μια νέα αύξηση των λοιμώξεων.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ανακοίνωσε 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού την Τετάρτη. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα ανέρχεται τώρα σε 2.760. Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε στα 155. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που πέθαναν αντιμετώπιζαν υποκείμενα προβλήματα υγείας ή / και ήταν άνω των 70 ετών./ibna