Σερβία: Ντροπιαστική διαμαρτυρία ακροδεξιών στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Obrenovac

Σερβία: Ντροπιαστική διαμαρτυρία ακροδεξιών στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Obrenovac

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «σταματήστε τους παράνομους μετανάστες» πραγματοποίησε το ακροδεξιό κίνημα Levijatan του οποίου μέλος είναι ο Filip Radovanovic που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη όταν εισέβαλε βίαια στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής Obrenovac.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον τόπο της συγκέντρωσης, ήταν και ο ηγέτης του ακροδεξιού κινήματος Levijatan Pale Bihali καθώς και η Jovana Stojkovic, οι οποίοι μίλησαν στους συγκεντρωμένους.

Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές, νεαροί στην πλειοψηφία τους, έκλεισαν το δρόμο μπροστά από το κέντρο υποδοχής σε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσουν εκ νέου εισβολή με τους Stojkovic και Bihali να φωνάζουν επανειλημμένα ότι ο Radovanovic δεν έχει διαπράξει καμιά εγκληματική πράξη μέχρι στιγμής. Στο τέλος οι συγκεντρωμένη ομάδα των ακροδεξιών χειροκρότησαν και σήκωσαν τα χέρια τους με τρία δάχτυλα, το σήμα της νίκης.

Ο Filip Radovanović, μέλος του κινήματος ” Levijatan” και μέλος της Σερβικής εθνικής ομάδας πυγμαχίας, συνελήφθη πριν από μια εβδομάδα, αμέσως μετά την βίαιη εισβολή του στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Obrenovac και, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανένας σε αυτήν την τρελή διαδρομή.

Η όλη του πράξη μετέδιδε απευθείας στα κοινωνικά δίκτυα. Διέσχισε με το αυτοκίνητο του το δάσος γύρω από το κέντρο, γκρέμισε τα συρματοπλέγματα και πέρασε από τις ομάδες ασφαλείας του Σερβικού Στρατού. Ο ακροδεξιός Radovanovic, δήλωνε κατά τη διάρκεια της απευθείας μετάδοσης της αποτρόπαιας πράξης του, ότι  δεν ήθελε οι μετανάστες να επιτεθούν στη φίλη του, να ζήσουν στη Σερβία, να δημιουργήσουν ένα μουσουλμανικό κράτος. Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του επειδή “χιλιάδες μετανάστες ζουν στο Obrenovac”,και  “φυλάσσονται από τον σερβικό στρατό”,  δηλώνοντας επίσης ότι αναμένει ότι “η τιμωρία γι ‘αυτό θα είναι μεγάλη”. Σύντομα την διαδρομή του σταμάτησαν μέλη του Σερβικού Στρατού που τον πλησίασαν και διακόπηκε η αναμετάδοση της εισβολής. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εισβολή και με εισαγγελική εντολή τέθηκε υπό κράτηση ως κατηγορούμενος για βίαιη συμπεριφορά./ibna