Ρουμανία: Λύσεις ζητά από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Τουριστικών Εργοδοτών

Ρουμανία: Λύσεις ζητά από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Τουριστικών Εργοδοτών

Η Ομοσπονδία Ρουμάνων Τουριστικών Εργοδοτών έστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, ζητώντας της να βρει λύσεις στην κρίση στον τουριστικό τομέα που προκλήθηκε από την επιδημία του COVID-19.

Εκπρόσωποι της ομοσπονδίας κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα, απόφαση σχετικά με την ημερομηνία και τους όρους ανοίγματος των ξενοδοχείων που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

Ο τομέας των ξενοδοχείων και των εστιατορίων ελπίζει για ισχυρά μέτρα εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως η απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών και φόρων το 2020, η μείωση των ενοικίων κατά 75% για τις παραλίες, την κάλυψη από το κράτος του 60% του ακαθάριστου μισθού για όλους τους υπαλλήλους του τομέα, τη δημιουργία κέντρων ελέγχου κορωνοϊού στους πιο σημαντικούς τουριστικούς σταθμούς, τη χορήγηση 1000 ευρώ ως υποστήριξη για τα τουριστικά καταλύματα ως βοήθημα για το άνοιγμα, το άνοιγμα όλων των ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν ταξινομηθεί πριν από τις 10 Ιουνίου, υπό τους ίδιους όρους όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάγωμα της τιμής του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για μια περίοδο 6 μηνών. Οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι περίπου 400.000 εργαζόμενοι είναι σήμερα άνεργοι ή έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας έως τις 12 Μαΐου, περίπου 900.000 συμβάσεις εργασίας έχουν ανασταλεί, ενώ περισσότερες από 340.000 συμβάσεις εργασίας έχουν καταγγελθεί./ibna