Κύπρος: Τηλεφωνικές επικοινωνίες Χριστοδουλίδη με Lavrov και Raab

Κύπρος: Τηλεφωνικές επικοινωνίες Χριστοδουλίδη με Lavrov και Raab

Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τους ομολόγους του από την Ρωσική Ομοσπονδία Sergey Lavrov και Ηνωμένου Βασιλείου Dominic Raab, σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών στον επίσημο λογαρισμό του στο Twitter.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, Του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Ρώσου ομόλογο του Sergey Lavrovοι μεταξύ άλλων συνομίλησαν για το Κυπριακό, τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και διμερή και περιφερειακά θέματα. Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις για την πανδημία του COVID-19.

Ως εγκάρδια και εποικοδομητική τη συζήτηση χαρακτήρισε την τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Sergey Lavrov, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ανάρτηση του.

Αργότερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνομίλησε με τον Dominic Raab σε μια θετική και ανοιχτή συζήτηση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην αντιμετώπιση του COVID-19, τον αμφίδρομο επαναπατρισμό πολιτών των δυο χωρών, τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, το Κυπριακό, την UNFICYP, την Κοινοπολιτεία καθώς και θέματα της διμερούς ατζέντας των δυο χωρών./ibna