Βουλγαρία: Στο Συνταγματικό Δικαστήριο παραπέμπει διατάξεις του νόμου περί υγείας ο Radev

Βουλγαρία: Στο Συνταγματικό Δικαστήριο παραπέμπει διατάξεις του νόμου περί υγείας ο Radev

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev έχει επανειλημμένως ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να σχεδιάσουν μια προγραμματισμένη και διαχειρίσιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η έλλειψη σχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο οδήγησε στην έγκριση του νόμου περί τροποποιήσεων του νόμου για την υγεία την τελευταία δυνατή στιγμή, με ασαφείς και αντιφατικές διατάξεις, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του αρχηγού κράτους.

Προκειμένου να μην διακοπεί η κοινωνική και οικονομική υποστήριξη των πληγέντων πολιτών και των επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσης, την αυξανόμενη ανεργία και την απώλεια εισοδήματος, ο Πρόεδρος υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο εκδόθηκε ο νόμος για την τροποποίηση του νόμου για την υγεία.

Ακολουθώντας τη σταθερή του θέση για την υπεράσπιση του Συντάγματος και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, ο αρχηγός του κράτους θα παραπέμψει στο Συνταγματικό Δικαστήριο ορισμένα κείμενα που έρχονται σε αντίθεση με τον Βασικό Νόμο. Τα κίνητρα του προέδρου θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του αρχηγού κράτους./ibna