Κοσσυφοπέδιο: Απολύθηκε ο Διευθυντής Πολιτικής Αεροπορίας

Κοσσυφοπέδιο: Απολύθηκε ο Διευθυντής Πολιτικής Αεροπορίας

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση απέλυσε τον Γενικό Διευθυντή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Κοσσυφοπεδίου, Eset Berisha.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης από την Κυβέρνηση μετά την τηλεδιάσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου αναφέρει ότι ο Berisha απολύθηκε λόγω των παραβιάσεων στο υπηρεσιακό του έργο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο Berisha συνέταξε και υπέγραψε έναν εσωτερικό κανονισμό της Αρχής Αεροπορίας κατά παράβαση του νόμου, για υποβιβασμού του διοικητικού προσωπικού χωρίς αξιολόγηση της απόδοσης τους και με την απόφασή του υπήρχε κίνδυνος το Κοσσυφοπέδιο να σταλεί στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο διορισμός του Eset Berisha ως γενικού διευθυντή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας έγινε κατά παράβαση του νόμου. Η κυβέρνηση διόρισε τον Arian Islami ως αναπληρωτή διευθυντή του Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Κοσσυφοπεδίου. Ο Berisha απολύθηκε μετά από πρόταση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Albin Kurti, μετά την αιτιολόγηση που παρουσίασε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Berisha ήταν πολιτικός σύμβουλος του πρώην υπουργού Υποδομών Pal Lekaj, και ήταν ένας από τους υπογράφοντες τη Συμφωνία για την αποκατάσταση των απευθείας πτήσεων μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου που επιτεύχθηκε τον Ιανουάριο του 2020 στο Βερολίνο, με τη μεσολάβηση του Αμερικανού Προεδρικού απεσταλμένου στο Κοσσυφοπέδιο για το διάλογο με τη Σερβία, Richard Grenell. Μία συμφωνία που χαιρετίστηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump./ibna