Κοσσυφοπέδιο: Ξεκίνησε το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία

Κοσσυφοπέδιο: Ξεκίνησε το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία

Ξεκίνησε το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας. Οι πρώτοι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου που έχουν άδεια διαμονής ή αλβανική ιθαγένεια θα τους επιτρέπεται να ταξιδεύουν για να εγκατασταθούν στις ιδιοκτησίες τους.

Σε συνέντευξή του στην TV Klan, ο πρέσβης της Αλβανίας στο Κοσσυφοπέδιο, Qemajl Minxhozi, δήλωσε ότι αυτοί οι πολίτες πρέπει να απομονωθούν στα σπίτια τους, σεβόμενοι τους κανόνες της πόλης όπου θα μείνουν.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια και τα διαμερίσματα τους για να προσφέρουν υπηρεσίες σε συγκεκριμένες ώρες, όπως για όλους τους Αλβανούς πολίτες”.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στο Κοσσυφοπέδιο κατέστησε δύσκολο για τις αλβανικές αρχές να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις ακριβείς ημερομηνίες κατά τις οποίες οι υπόλοιποι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Αλβανία, ωστόσο, αναμένεται ο Ιούνιος να είναι αυτός ο μήνας.

«Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι αριθμοί πρέπει να φτάσουν στο μηδέν, ώστε οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου να μπορούν να μεταβούν στο έδαφος της Αλβανίας και εκείνοι της Αλβανίας στο Κοσσυφοπέδιο. Η θάλασσα είναι εκεί, κι εκεί θα παραμείνει.»

Η κυκλοφορία των εμπορευμάτων έχει ξεκινήσει, αλλά κυρίως εκείνα που έρχονται στο Λιμάνι του Durres προς το Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με τον Πρέσβη Minxhozi, η μαζική απελευθέρωση της διακίνησης των εμπορευμάτων από το Κοσσυφοπέδιο στην Αλβανία και το αντίστροφο γίνεται σε ορισμένο χρονικό διάστημα στο κάθε στάδιο./ibna