Β-Ε: Παράδειγμα καλής διακυβέρνησης και κοινοτικής προσπάθειας στην περιοχή η Επαρχεία Brčko, λέει ο επόπτης Scanlan

Β-Ε: Παράδειγμα καλής διακυβέρνησης και κοινοτικής προσπάθειας στην περιοχή η Επαρχεία Brčko, λέει ο επόπτης Scanlan

Από τις 7 Μαΐου, δεν υπάρχουν ενεργές περιπτώσεις COVID-19 στη Brčko. Αυτό είναι εξαιρετικό νέο και επιβεβαίωση ότι εάν μια κοινότητα υποστηρίζει έναν κοινό στόχο μπορούν να επιτευχθούν σπουδαία πράγματα, δήλωσε ο κύριος αναπληρωτής Ύπατος Εκπρόσωπος και ο Επόπτης της Περιφέρειας Brčko Michael Scanlan.

Χρησιμεύει επίσης ως αναγνώριση του καταπληκτικού έργου των περιφερειακών θεσμικών οργάνων, της αστυνομίας, της επιθεώρησης, του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντών και ΜΚΟ που εργάζονται ακούραστα για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

«Η Brčko εισέρχεται τώρα σε μια νέα φάση. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά η ζωή θα αρχίσει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονικότητα. Αυτό όμως σημαίνει επίσης τη συνεχή τήρηση των οδηγιών και των μέτρων που έχουν θεσπιστεί από τις αρχές. Ταυτόχρονα, τα ιδρύματα και οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν ό, τι μπορούν για να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων τους και των πελατών που εξυπηρετούν. Όλοι πρέπει να συνεργαστούν και η υποδειγματική συνεργασία των τελευταίων μηνών πρέπει να συνεχιστεί ισχυρότερη από ποτέ», είπε ο Scanlan.

Τη Δευτέρα, ο επόπτης πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με τον δήμαρχο της Brčko και τον αντιδήμαρχο, Siniša Milić και Anto Domić, και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της περιφερειακής συνέλευσης, Esed Kadrić και Ivo Filipović. Μίλησαν για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις μεταρρυθμίσεις μέχρι σήμερα και για μέτρα που μπορούν να παρθούν για την ασφαλή επανάληψη της προώθησης της χρηστής διακυβέρνησης, της ανάπτυξης υποδομών και των πρωτοβουλιών ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στην Περιφέρεια.

Ο επόπτης επαίνεσε τα μέτρα για τον μετριασμό των οικονομικών συνεπειών του COVID-19, καθώς και την πρόοδο που σημειώθηκε τον Μάιο για να μείνει εντός χρονοδιαγράμματος η υιοθέτηση αυτό το καλοκαίρι του νόμου για τη χρηματοδότηση ενώσεων και ιδρυμάτων, καθώς και τη δημιουργία μητρώο καταθέσεων των δημόσιων υπαλλήλων. Οι εργασίες συνεχίζονται επίσης για τα προπαρασκευαστικά βήματα για να διασφαλιστεί ότι ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού και η ανοικοδόμηση της γέφυρας Brčko-Gunja μπορούν να ξεκινήσουν στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, με πλήρη σεβασμό των επιδημιολογικών οδηγιών και των συνθηκών ασφάλειας στο έδαφος.

«Αυτά τα χρονικά πλαίσια προβλέπουν απτά αποτελέσματα πριν από τις εκλογές, βοηθώντας στη δημιουργία των συνθηκών για μια εκλογική εκστρατεία που βασίζεται σε ζητήματα και προετοιμάζοντας το έδαφος για πιο καλή δουλειά μετά τις εκλογές. Όπως πάντα, η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να βοηθήσει και να υποστηρίξει πραγματικές μεταρρυθμίσεις για το καλό της κοινότητας», κατέληξε ο επόπτης./ibna