Σλοβενία: Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα

Σλοβενία: Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας αποφάσισε να μην επεκτείνει τα μέτρα που περιορίζουν τη ροή της εναέριας κυκλοφορίας επιβατών.

Λόγω της διατήρησης του ιού SARS-CoV-2 και των σχετικών επιπτώσεων στην προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας της ιδιοκτησίας, στις 23 Απριλίου, η κυβέρνηση εξέδωσε το διάταγμα για την απαγόρευση της εναέριας κυκλοφορίας στη Δημοκρατία της Σλοβενίας. Το διάταγμα απαγόρευσε την εκτέλεση διεθνών αεροπορικών μεταφορών επιβατών από όλες τις χώρες προς τη Δημοκρατία της Σλοβενίας, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μετά την έγκριση μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας της ιδιοκτησίας, έχουν ληφθεί ορισμένα μέτρα στον τομέα των διεθνών αεροπορικών μεταφορών επιβατών που πρέπει να τηρούν τόσο οι αερομεταφορείς όσο και οι αεροπορικές εταιρείες. Οι αρμόδιες αρχές δημόσιας υγείας κάθε χώρας έχουν επίσης λάβει μέτρα που πρέπει να τηρούνται από τους πολίτες όλων των χωρών που επιστρέφουν από το εξωτερικό, καθώς και από αλλοδαπούς που έρχονται στο έδαφος κάθε χώρας (π.χ. υποχρεωτική καραντίνα)», δήλωσε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι, για διάφορους λόγους, «το μέτρο απαγόρευσης των επιδόσεων των διεθνών αεροπορικών μεταφορών τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τρίτες χώρες σε διεθνή δημόσια αεροδρόμια στη Δημοκρατία της Σλοβενίας δεν είναι πλέον απαραίτητο και λογικό».

Ωστόσο, το μέτρο που απαγορεύει την προσγείωση αεροπλάνων από το εξωτερικό σε μικρότερα, τοπικά αεροδρόμια, παραμένει έως τις 12 Ιουνίου 2020.

Η Fraport Slovenia, η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα και ανήκει στη γερμανική Fraport AG από τη Φρανκφούρτη, χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά επίσης δηλώνει ότι οι περισσότερες εταιρείες έχουν ακυρώσει πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Λουμπλιάνα μέχρι τα τέλη Μαΐου.

«Ανεξάρτητα από αυτό το γεγονός, τις τελευταίες ημέρες, ετοιμαζόμαστε για την υποδοχή των πρώτων επιβατών και εφαρμόσαμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την επανεκκίνηση της κίνησης των επιβατών.

Όλοι οι επιβάτες που θα πρέπει να ταξιδέψουν από και προς το Αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα τις επόμενες μέρες συνιστάται να επικοινωνήσουν με την αεροπορική εταιρεία ή το σημείο πώλησης όπου αγόρασαν εισιτήρια για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με ένα πιθανό ταξίδι,” δηλώνει η εταιρεία./ibna